Am avut ocazia saptamana trecuta sa particip la reuniunea de 20 ani a colegilor mei de liceu. Nu pot sa zic ca am fost din cale afara de interesat sa merg, deoarece a picat intr-o vineri foarte ploioasa cand aveam si foarte multe alte lucruri de facut, dar apucasem sa confirm si nu am mai avut loc de intors apoi. Dar ce vreau sa va spun in aceasta postare este faptul ca desi cheful meu de a merge era spre minim, in urma intalnirii cu fostii colegi, am constatat ca reunuinea nu a fost de prisos si chiar am ramas surprins de evolutia pozitiva unor fosti colegi. Mai exact 3 situatii mi-au atras atentia, pe care am sa vi le spun mai jos.
Prima dintre ele este cea a lui Ionel Camatareanu. Daca am colegi printre cititorii blogului meu – si stiu sigur ca am – acestia pot confirma ca Ionel nu era cel mai stralucit elev la invatatura, ba chiar, asa cum el recunoaste acum zambind, era codasul clasei. In fiecare an era in pericol sa ramana corijent la franceza si la engleza, deoarece limbile straine nu se lipeau de el absolut deloc. Ce m-a surpins la reunuine a fost sa aflu ca abia dupa terminarea liceului Ionel si-a descoperit pasiunea pentru limbile straine, a facut si facultatea de specialitate, iar acum are un birou de traduceri in centru, care merge foarte bine. Chiar a tinut sa ne precizeze ca desi sediul se afla in centru, este recunoscut pe piata pentru traduceri legalizate ieftine. Dar de calitate, a completat el imediat si ne-a lasat la fiecare cate o carte de vizita cu datele de contact. M-am bucurat pentru el sa aflu ca a trecut prin asa transformare.
A doua situatie este cea a Mariei Teleguta. Ea inca din liceu era pasionata de arta si de creatii unicat hand-made in domeniul modei si cosmeticelor. Pana aici nimic neobisnuit, insa surpinderea mea este ca si-a dezvoltat intr-un mod profitabil pasiunea asta luptand in acelasi timp cu firea ei lenesa, ea insasi spunand despre ea ca este cea mai lenesa persoana din lume. Am aflat foarte surpins ca si-a amenajat un laborator unde prepara sapunuri de casa hand-made cu diverse combinatii de parfumuri unicat. Sunt foarte curios sa ii vizitez intr-o zi laboratorul si sa vad ce combinatii are de oferit. Nu stiu daca voi fi pregatit sa si cumpar ceva, pentru ca am inteles ca un sapunel de 50 grame costa circa 20 lei, dar ca orice lucru unic si lucrat manual, trebuie sa fie de calitate.
A treia situatie remarcabila este cea a lui Marcel Bolohan, colegul meu care in liceu canta intr-o trupa de pop-rock si organiza ocazional mini concerte in sala de sport a liceului. Desi parea un drum infundat pentru el si doar o pasiune trecatoare, a continuat pe calea asta, iar acum lucreaza in Belgia pentru una dintre cele mai mari firme de productie media din lume. A fost in spatele organizarii unora dintre cele mai mari concerte din Europa in ultimii ani si chiar si la noi in tara a contribuit la succesul Untold in editia a doua din 2016. Practic el este omul de baza din spatele scenei la turneele unor nume precum Adele, Major Lazer sau Ariana Grande. Nu te gandi sa-l chemi sa-ti organizeze petrecerea de ziua de nastere, daca nu strangi cel putin cateva zeci de mii de oameni.