December 8, 2021

Traseul Tulcea-Sulina – un adevărat miraj pentru turiștii din toată Europa

Dacă ai un weekend liber la dispoziție și vrei să te încarci de energie pozitivă, caută chiar acum o ofertă la excursii de o zi Tulcea-Sulina, cele care te vor ajuta să poți descoperi frumusețile Dunării în toată splendoarea sa. Delta Dunării, intrată în patrimoniul UNESCO, este un loc-minune ce aduce la un loc peste 4.500 de specii de animale, păsări și de vegetație, care trăiesc în această zonă, considerată cea mai bine conservată biosferă naturală din Europa. Cu alte cuvinte, zona este o bijuterie ascunsă, un sanctuar nealterat pentru viața naturală.

Dacă veți alege excursii de o zi pe traseul Tulcea-Sulina, veți descoperi cele mai interesante și mai sălbatice specii ale sale, veți observa păsări, veți bucura de o bucătărie piscicolă unică de la localnici și veți admira răsărituri spectaculoase. Traseul este unul, de-a dreptul fabulos, iar asta datorită naturii care nu contenește să vă surprindă cu cele mai interesante locuri, peisaje și oameni ospitalieri. De fapt, așa cum deja știm, românii sunt un popor ospitalier, iar toți cei care ajung aici se bucură de cele mai delicioase bucate și o atmosferă liniștitoare în orice anotimp.

Dacă vrei să fii părtaș la unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România, știi că în Delta Dunării se poate ajunge doar pe apă, fie că este vorba de o feribot sau de o barcă. Deci, dacă vă îndreptați spre est cu orice mijloc de transport, Portul Tulcea va fi oprirea voastră de călătorie la sol.

Pentru a vă bucura de o minunată călătorie cu barca, imediat după ce ați ajuns în port, vă puteți cumpăra biletele, iar dacă doriți să scurtați timpul de așteptare, puteți opta pentru achiziția unor bilete online. Sfârșitul călătoriei este Sulina, iar traseul acolo va dura aproximativ 4 ore. Nu vă faceți griji însă, priveliștea este uluitoare, iar bărcile extrem de confortabile, încât nici măcar nu vă veți da seama când a trecut timpul odată cu aceste excursii de o zi între Tulcea și Sulina.

Unde și ce să mănânci?

Răspunsul la ceea ce este destul de evident: pește, legume și din nou pește. Delta Dunării nu este doar considerat unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în România pentru biodiversitatea minunată, dar și pentru experiența culinară.

Oamenii de aici au creat un număr impresionant de feluri de mâncare pe bază de pește, care pot transforma chiar și un vegetarian într-un consumator de pește. Iată câteva feluri de mâncare pe care ar trebui să le încercați dacă alegeți excursii de o zi în Tulcea-Sulina:

  • Supe de pește: textură ușoara, cu multe legume proaspete, fără condimente suplimentare
  • Plachia: de obicei făcută pentru ocazii speciale, Plachia este făcută din pești grozavi: fie biban, caras, fie crap.
  • Storceag: piesa de rezistență este aceasta supă de sturioni, care este o delicatesă. O supă consistentă, în care se adaugă gălbenuș de ou și smântână. Sigur nu vă va fi foame câteva ore bune după această masă.