December 8, 2021

Despre sarcină și simptomele sale

Sarcina este o experiență diferită pentru fiecare femeie. Unele femei pot suspecta că sunt însărcinate în primele zile de sarcină, în timp ce altele nu observă nimic până când constată că nu au menstruație. Există și unele femei care nu știu că sunt însărcinate decât după câteva luni de la concepție. Ei bine, în acest sens, ne propunem să vorbim mai multe despre simptome sarcină.

Cel mai clar mod de a ști dacă ești însărcinată este să faci un test de sarcină. Când faci un test de sarcină, acesta măsoară un hormon numit gonadotropină corionică umană (hCG). Acest hormon începe să se acumuleze în corpul tău din momentul concepției și se va înmulți rapid la începutul sarcinii. În ciuda apariției sale timpurii în acest proces, corpului tău îi va lua ceva timp pentru a acumula suficient hCG, pentru a genera rezultatele dorite la un test de sarcină. De obicei, durează aproximativ trei până la patru săptămâni din prima zi a ultimei menstruații până când există suficient hCG în organism pentru un test de sarcină pozitiv.

Când pot face un test de sarcină?

Deoarece este nevoie de timp pentru ca hormonul hCG să se acumuleze în corpul tău, este adesea cel mai bine să aștepți până când îți trece perioada de menstruație înainte de a face un test de sarcină acasă. Înainte de acest punct, testul poate fi negativ, chiar dacă sunteți însărcinată.

Sunt testele de sarcină din farmacie cea mai bună modalitate de a verifica o sarcină timpurie?

Testele de sarcină sunt în general foarte fidele. Aceste teste presupun completarea cu urină pe o bandă de test și apoi așteptarea ca un simbol să apară în fereastra de rezultate. Această fereastră va afișa de obicei o imagine de test (uneori aceasta este o singură linie dreaptă). Acest simbol apare primul și înseamnă că testul funcționează. Verificați întotdeauna ambalajul și instrucțiunile testului pentru a vă asigura că funcționează corect. În câteva minute, testul va arăta fie un rezultat pozitiv, fie un rezultat negativ. Dacă nu aveți simptome de sarcină, dar, totuși, bănuiți că ați fi putut rămâne însărcinată în urma unui contact sexual neprotejat, testul este cea mai bună metodă de a afla cum stau lucrurile.

Cu toate acestea, atunci când vorbim despre simptome sarcină ne referim la câteva care sunt cumva, general valabile, putând fi experimentate de un număr considerabil de femei.

Astfel, printre cele mai evidente simptome de sarcină se numără:

  1. Absența menstruației – Odată ce a avut loc concepția, corpul tău produce hormoni care opresc ovulația și eliminarea mucoasei uterului.
  2. Deplasări frecvente la baie: înainte de lipsi menstruația, este posibil să observați că trebuie să urinați mai des. Acest lucru se întâmplă de fapt pentru că aveți mai mult sânge decât înainte.
  3. Senzație de oboseală): multe femei se simt extrem de obosite la începutul sarcinii. Acest semn de sarcină se întâmplă din cauza nivelurilor ridicate ale hormonului progesteron.
  4. Senzație de greață de dimineață: De fapt, acest simptom al sarcinii poate apărea în orice moment al zilei.
  5. Sâni sensibili – sânii tăi pot deveni sensibili la atingere în timpul sarcinii. Durerea poate fi similară cu felul în care se simt sânii înainte de menstruație.