July 27, 2021

Transplant de păr fără ras sau cum să iți pui păr fără să se știe!

Știm cu toții cum arată scalpul unui bărbat care a suferit o reconstrucție capilară, respectiv un transplant de păr. Pacientul este tuns la zero, iar în zona în care s-a acționat el prezintă unele cicatrice mici, ca niște înțepături de tânțar, iar pielea scalpului este roșiatică.

Să vă spun un secret. Mai nou, transplantul de păr nu mai lasă semne atât de vizibile!

Și nu vorbesc din cărți, ci o să vă povestesc cazul prietenului meu care a reușit să își rezolve problemele de cădere a părului fără să îl știe…tot orașul.

Camaradul meu este mai mic decât mine. El are 28 de ani însă, atunci când îl priveai, nu i-ai fi dat vârsta din buletin pentru că suferea de alopecie, de chelire.

În cazul său, din nefericire, chelirea s-a declanșat timpuriu. La 28 de ani, amicul meu avea păr normal doar pe lateralele capului. În spate părul său era des, iar în față avea un mare smoc, o suviță pe care o aranja ducand-o peste crștet, unde părul se rarise și apăruseră semne de chelire.

Ei bine, deși pare amuzant, suvița aceasta avea să îl ajute pe amicul meu când el s-a decis să apeleze la transplantul de păr.

La insistențele mele, el a ales să realizeze acest transplant în străinatate, la Spitalul Esteworld din Istanbul, iar eu m-am oferit să îl însoțesc în Turcia.

Documentația pentru operație am făcut-o împreună și așa am aflat că, în realitate, există mai multe metode de a remedia și vindeca alopecia (chelirea) și problemele de cădere a părului.

Implant de păr,

– Implant de păr prin metoda FUE,

– Transplant de păr,

– Transplant de păr asistat robotic,

– Transplant de păr fără ras, prin metoda FUE,

– Tratamente cu laser pentru regenerarea părului,

– Terapii pentru păr (meloterapie)

– Vaccinarea părului (ACELL + PRP).

Vedeți cât de mult a avansat tehnologia în acest domeniu?! Nici eu nu știam până nu am căutat informații.

Prietenul meu a ales transplantul de păr fără ras, o metodă care i-a fost recomandată de către medic. Practic, amicului meu a optat pentru cea mai comună intervenție de reconstrucție capilară, o metodă solicitată de bărbații moderni, activi, energici și cu activitate socio-profesională intensă.

 Cui îi este recomandat transplantul FUE fără ras

Și uite așa aveam să aflu și eu că transplantul FUE fără ras elimină obligativitatea pacientului de a se tunde la zero înainte de intervenție. Tehnica este recomandată persoanelor cu început de chelie,cu păr rărit. Transplantul se realizează în primul rând în zona afectată, între firele de păr. La bărbații care au o lungime a părului de 4 centimetri pe partea din spate a capului se rad două benzi de 1-2 centimetri, iar, ulterior, zona rasă este ascunsă de părul lung.

Cum maschezi urmele transplantului cu părul existent

Transplantul de păr FUE fără ras este recomandat personelor cu păr rărit, firav, nu celor care au o chelie clară, respectiv o zona mare lipsită total de păr. Transferul de foliculi de păr se realizează între firele deja existente, ceea ce înseamnă că nici urmele transplantului nu se sesizează, ele fiind ascunse de păr. În cazul amicului meu, de păr și de suvița sa buclucașă.

Cat costa transplantul de păr prin metoda FUE  fără ras

Prețul unui transplant de păr realizat la Spitalul Esteworld din Turcia se învârte în jurul sumei de 2000 de euro și este influențat de numărul foliculilor de păr implantat.

 Ce se întâmplă după procedura transplant de păr FUE fără ras

Repet, ceea ce vă voi spune am văzut cu ochii mei!

Perioada postoperatorie, în cazul unui transplantul de păr FUE fără ras, nu diferă deloc față de celelalte metode de reconstrucție capilară. Creșterea părului urmează un proces firesc, fiziologic. Părul nou, proaspăt transplantat, va începe să crească în mod natural la 3 luni distanță după intervenție, iar creșterea se accelerează după 6 luni și rezultatul dorit este atins la un an de la realizarea procedurii de transplant de păr FUE fără ras.