Expunerea indelungata la soare poate fi periculoasa

Ridurile au fost dintotdeauna considerate inestetice, motiv pentru se folosesc diferite cosmetice pentru mascarea lor, cu toate ca exista factori de risc de care se poate tine cont pentru a fi evitate. De regula, ridurile sunt asociate cu inaintarea in varsta intrucat celulele pielii mor treptat, iar derma incepe sa se subtieze, motiv pentru care elasticitatea pielii are de suferit, iar toate aceste procese favorizeaza aparitia ridurilor. Liniile care apar intre sprancene si cele de la coltul ochilor sunt rezultatul contractiilor musculaturii faciale, iar zambitul, incruntantul sau alte expresii faciale pot face ca ridurile sa devina mai proeminente.

Expunerea la soare

Majoritatea persoanelor isi doresc un corp bronzat pentru ca este asociat intotdeauna cu frumusetea, insa expunerea indelungata la soare poate avea efecte negative asupra pielii, iar pentru prevenirea acestora este important ca bronzatul sa nu aiba loc la ore de varf atunci cand razele soarelui sunt cele mai puternice. Totodata, este important sa fie acoperit intotdeauna capul si sa se foloseasca creme de protectie a pielii. Nu este un mit ca expunerea la soare favorizeaza aparitia ridurilor si s-au efectuat nenumarate teste in acest sens de catre cercetatori care au dovedit cele spuse. De exemplu, in cazul tiristilor care parcurg distante lungi la volan sunt cele mai evidente efecte ale soarelui, intrucat pe mana stanga care este mai expusa ridurile sunt mult mai proeminente decat in cazul celeilalte maini care este mai ferita, iar efectele sunt vizibile si la nivelul fetei.

Fumatul

In acelasi timp, este bine cunoscut faptul ca fumatul afecteaza productia de colagen a pielii, care prezinta o parte importanta a intregii structuri, astfel ca favorizeaza aparitia ridurilor, iar acesta este un motiv suplimentar pentru care ar trebui sa se renunte la acest viciu.

Solutii

Ridurile si bronzarea au fost asociate intotdeauna, la fel si cu fumatul, insa exista si cateva solutii prin care acestea sa fie tinute in frau, de la creme si diferite lotiuni, pana la administrarea anumitor medicamente. O alta solutie e reprezentata de indepartarea straturilor de piele pentru a fi evidentiate cele mai sanatoase si care sunt mai tinere, procedura fiind numita dermabraziune. Se poate folosi si laserul pentru a indeparta ridurile, iar acestea functioneaza prin incalzirea dermului si stimularea productiei de colagen, astfel ca pe aceasta cale straturile pielii raman intacte, nu sunt prezentate riscuri, solutia fiind considerata destul de eficienta.

Merita luate in calcul si injectiile cu botox care ajuta la mascarea liniilor inestetice aparute in jurul ochilor, pe frunte si in apropierea gurii, procedura fiind simpla, minim invaziva si nu produce disconfort. Totodata, pe aceasta cale se stimuleaza si formarea colagenului, ce ajuta la infrumusetarea pielii si a texturii acesteia, astfel ca injectiile cu botox reprezinta una dintre cele mai comune solutii pentru mascarea ridurilor.