Daca nu stii unde sa mergi in Spania, nu rata Barcelona

Barcelona este de departe unul dintre cele mai vizitate orase din Europa si rivalizeaza cu Parisul, fiind foarte popular in randul turistilor din toata lumea. In schimb, acesta se remarca nu numai prin cultura sa variata, ci si prin vremea prietenoasa, iar cei care ajung aici vor avea la dispozitie nenumarate activitati. Astfel, sunt multi care se intereseaza de zboruri catre Barcelona si multe sunt curse directe de pe mai multe aeroporturi din Romania, printre care Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca sau Iasi. Printre avantaje se numara economiile de timp, faptul ca nu e nevoie de escale, totul e foarte comod, iar preturile sunt chiar accesibile pentru toate buzunarele.

Sagrada Familia

Construirea acestei catedrale impunatoare a inceput in 1882 si probabil ca nimeni nu se astepta ca pana la finalizarea lucrarilor sa fie nevoie de mai bine de 100 de ani. In 1883 faimosul arhitect catalan Antoni Gaudi, cunoscut pentru stilul sau unic, s-a implicat in proiect, a renuntat la planurile initiale si le-a inlocuit cu o viziune mai mareata, asa cum nu s-a mai vazut niciodata. Totusi, se asteapta ca Sagrada Familia sa fie finalizata abia in 2026, iar pana atunci aceasta poate fi vizitata in interior, insa doar partial.

Centrul vechi

Cei care ajungi aici nu au cum sa nu se piarda prin centrul vechi, unde stradutele cu piatra cubica formeaza un adevarat labirint, ticsit cu terase, cafenele, cluburi si baruri, iar ocazional duc catre mici piete, urmand ca mai apoi sa ajunga catre La Rambla sau Via Laietana. Viata de noapte este bogata in Barcelona, acesta fiind un oras care se dovedeste a fi ideal pentru tineri, iar majoritatea isi petrec timpul in centrul vechi.

Fantana magica

Ince de la constructia sa in 1929 fantana magica din Barcelona a atras curiosii prin spectacolele sale de lumini si muzica, fiind un loc foarte popular in randul localnicilor, dar si al turistilor care, adesea, isi pun o dorinta si arunca o moneda in fantana.

Arcul de Triumf

Chiar daca nu este la fel de popular ca cel din Paris, Arcul de Triumf din Barcelona a fost ridicat in 1888 si se remarca prin arhitectura sa. Amplasat intr-o zona linistita, arcul a devenit un simbol pentru oras, iar decoratiunile sale sunt un bun exemplu al viziunii arhitecturale de la acea vreme, astfel ca merita trecut pe itinerariul oricarui turist.

Cele mai bune conditii

Alege zboruri catre Barcelona de la Aerotravel si tot aici ai ocazia de a gasi si cele mai grozave locuri de cazare, care se dovedesc a fi ideale pentru preferintele tuturor, dar se pliaza si la toate bugetele, fiind mai simplu si mai comod ca niciodata sa se organizeze o vacanta de neuitat intr-unul dintre cele mai grozave orase din Europa.