Unde se poate instala linoleumul

Pardoseala poate fi de mai multe tipuri in orice spatiu, indiferent daca vorbim de cea din locuinte, din cadrul cladirilor comerciale, fie al celor industriale, iar totul ar trebui sa tina de preferinte, nevoi si de buget. Raportul calitate – pret trebuie sa fie ideal intotdeauna, iar majoritatea clientilor pun pret pe design, astfel incat pardoseala sa fie cat mai atractiva, dar si pe practicalitate, pentru a nu se deteriora in scurt timp, ci sa reziste cat mai bine de-a lungul anilor.

Asadar, poti lua in calcul linoleum-pvc pentru ca aceasta se dovedeste a fi o optiune foarte inspirata, ce promite mai multe avantaje, fiind folosita cu succes de mai bine de un secol. Totusi, linoleumul a devenit mai popular in cea de-a doua parte a anilor 1900 si este 100% natural intrucat la procesul de confectionare se folosesc cele mai bune materiale.

De asemenea, acest material se dovedeste a fi ideal si datorita faptului ca rezista bine in timp si face fata tuturor presiunilor. Totusi, lunga durata de viata este influentata si de modul in care se monteaza linoleumul, intrucat daca nu sunt respectate toate regulile, atunci pot fi sesizate mai multe minusuri in timp. In schimb, acesta se dovedeste a fi ideal in multe cazuri datorita fpatului ca prezinta niste calitati antistatice, ceea ce presupune ca nu favorizeaza aparitia mai multor microorganisme.

Intretinere simpla

Un alt mare avantaj e reprezentat de faptul ca acest linoleum-pvc se intretine cu usurinta si se curata fara probleme, chiar si atunci cand apar pete foarte dificile, fiind de ajuns folosirea unor produse obisnuite de curatare din comert, care se gasesc la tot pasul. De cele mai multe ori este de ajuns sa se apeleze la un mop cu apa si detergent pentru a sterge suprafata si este de preferat sa se evite adaugarea unor solutii pentru podea pentru ca acestea pot avea in componenta substante chimice care pot afecta integritatea linoleumului.

In acelasi timp, acest tip de podea se dovedeste a fi ideal si in cazul persoanelor alergice, deoarece suprafata sa este alcatuita doar din rasini, seminte de in, alaturi de esente lemnoase, iar in unele cazuri pot fi adaugate si iuta, rumegus sau rapita.

Costuri minime

Totusi, unul dintre cele mai mari avantaje e reprezentat de preturile accesibile pentru toate buzunarele, acestea fiind mult mai mici in comparatie cu alte solutii precum parchetul sau gresia. De asemenea, clientii au la dispozitie o gama foarte variata de modele, fiind foarte usor sa se aleaga cea mai potrivita optiune, care sa multumeasca pana si pe cei mai pretentiosi si care sa se adapteze de minune in orice mediu. Nu trebuie omis nici faptul ca preturile mici sunt influentate si de faptul ca manopera este simpla si implicit accesibila.