Vara asta mergem in Istanbul

O excursie catre Turcia nu este completa fara vizitarea celui mai plin de viata si incantator oras, Istanbul. Acest oras istoric este cel mai mare din Turcia, gazduind peste 13 milioane de locuitori, fiind al doilea cel mai populat oras din lume. Istanbul are nevoie de foarte mult timp pentru a fi explorat ca la carte, insa cei care sunt doar intr-o scurta vizita trebuie sa stie ce isi doresc sa primeasca de la orasul antic si care sunt atractiile sale principale.

imgsrc

Marele Bazar

Nu trebuie ratat Marele Bazar din Turcia, nici macar de catre cei care nu iubesc shoppingul, deoarece aceasta piata antica este foarte atractiva. Inca din 1461, peste 5.000 de negustori si-au intins tarabele pe 60 de strazi, iar traditia a continuat pana in prezent, astfel ca turistii pot gasi aici de toate, oale, covoare, bijuterii, articole de imbracaminte etc. Marele bazar atrage peste 400.000 de vizitatori in fiecare zi.

Basilica Cistern

Aceasta a fost construita pentru stocarea apei pentru Marele Palat in secolul al 6-lea, insa dupa ce nu isi mai servea scopul, a ramas multi ani nefolosita, urmand ca mai apoi sa devina groapa de gunoi. A fost reconstruita de 3 ori, iar astazi turistii pot admira coloanele frumoase din marmura care sustin tavanul. Una dintre atractiile cele mai populare este capul intors al Medusei, amplasat pe una dintre cele 336 de coloane ale basilicii.

Palatul Topkapi

Palatul Topkapi a fost resedinta sultanilor otomani pentru mai bine de 400 de ani, iar astazi este una dintre cele mai populare atractii din Istanbul. Numele de Topkapi a fost primit in secolul al 19-lea, iar pana atunci era cunoscut drept Noul Palat. Vizitatorii au ocazia de a admira splendoarea palatului construit in 1460, unde traiau sultanii, iar istoria, traditiile si arhitectura sunt evidentiate de fiecare colt al cladirii.